מידרג לוגו

קבלן רשום מס' 36727

חיפוש

מתי כדאי לאטום מבנים בהתזה?

איטום הוא אחד המרכיבים החשובים ביותר בכל מבנה. איטום נכון יכול לספק הגנה מפני חדירה של מים וחשיפה לפגעי מזג אוויר, הוא משפר את הבידוד התרמי ושומר על היציבות והעמידות של הגג. איטום מבטיח עמידות ואמינות לטווח הארוך ויכול להשפיע גם על רמות התחזוקה של הגג והמבנה. יחד עם זאת, כיום ישנם סוגים שונים של חומרי איטום שמיושמים על ידי טכניקות שונות, אחת מהן היא איטום בהתזה. 

מתי כדאי לאטום מבנים בהתזה? מה זה בכלל אומר? מדוע שיטת איטום זו הפכה לפופולרית בישראל? כמה זה עולה? ובאילו מקרים זה מתאים? כדי לעשות לכם קצת סדר בדברים, ולאפשר לכם להבין מדוע קבלן האיטום המליץ דווקא על איטום בהתזה, כדאי שתקראו את המאמר הבא. 

מה זה איטום בהתזה? 

כאשר רוצים לאטום את המבנה מפני נזילות, איטום בהתזה זו אופציה. איטום בהתזה מבצעים על ידי מכונה עם צינור מיוחד, ממנה מותז חומר האיטום על פני השטח. 

את חומרי האיטום בהתזה אפשר לחלק לשניים:

  • חומר איטום חד רכיבי – חומר איטום חד רכיבי, ממש כפי שאפשר להבין משמו, מבוסס על רכיב אחד, כך שלא צריך לערבב אותו לפני השימוש עם חומר אחר, לכן השימוש בו קל ופשוט. במקרה הזה, לרוב הקבלן ישתמש בחומר ביטומני או פוליאריטני במרקם של משחה אשר יתקשה ויתייבש במהירות. 
  • חומר איטום דו רכיבי – איטום בהתזה של חומר המורכב משני רכיבים, כמו למשל חומר ביטומני וחומר צמנטי, שבמהלך ההתזה מתערבבים זה בזה ויוצרים חומר שלישי, חזק וקשיח יותר. לרוב חומר זה ישמש עבור איטום חדרים רטובים ומרתפים. 

באילו מקרים נבחר לבצע איטום בשיטה הזו?

איטום בהתזה זו טכניקת אשר משמשת להגנה מפני רטיבות. טכניקה זו מתאימה לחדרים פנימיים, למרתפים, חדרים רטובים וגם למשטחי חוץ כמו למשל  איטום קירות חיצוניים וגגות. מעבר לכך, איטום בהתזה יהיה מעולה כאשר צריכים לאטום שטחים גדולים יותר, ומחפשים פתרון יעיל ואיכותי. השיטה הזו נחשבת למהירה וקלילה יחסית, והיא רצה מהר כאשר מיישמים את החומר על משטחים גדולים, מה גם שזו נחשבת לשיטה מקצועית אשר בסופה המבנה יהיה אטום כמו שצריך. לעומת זאת, כאשר עליכם לבצע איטום נקודתי, שיטה זו פחות תתאים. 

אז מתי כדאי לאטום מבנים בהתזה? במקרים הבאים:

  • שטחים גדולים – כאשר עליכם לאטום שטחים גדולים כמו למשל את הקירות החיצוניים של הבניין, כן אפשר להשתמש באיטום בהתזה ולכסות שטח נרחב בתורה מהירה. 
  • כאשר הנגישות טובה – כאשר הנגישות של המשטח שאותו אוטמים טובה, סביר להניח שהקבלן יעדיף לבצע איטום בהתזה. 
  • בניית בית חדש או שיפוץ – איטום בהתזה יהיה בחירה מועדפת כאשר נמצאים בתהליך של בניית בית חדש או שיפוץ ובמידה והקירות חשופים. 
  • השטח שאוטו אוטמים – סוג המשטח שאותו אוטמים גם ישפיע על סוג האיטום, לרוב נשתמש באיטום בהתזה עבור גגות, קירות חיצוניים, חדרים רטובים ומרתפים. 

מתי הזמן הטוב ביותר לבצע איטום בהתזה?

תמיד כדאי לבצע איטום לפני שהחורף מגיע, עדיף בקיץ או בסתיו, ולא לחכות עד שתגלו בעיה, ואז האיטום יהיה הרבה יותר מורכב. בעונת זו של השנה מזג האוויר מאפשר לבצע איטום, יהיה מספיק זמן לחומר האיטום להתייבש, המחיר יהיה נוח וגם הקבלנים הרבה יותר זמינים. 

יחד עם זאת, יתכן שחשבתם שהאיטום בבית שלכם תקין, ולפתע גיליתם עם הגשם הראשון שיש נזילה, אלו דברים שיכולים לקרות ובדיוק בשביל זה ישנם קבלני איטום שיגיעו לביתכם לעשות איטום בהתזה.

מה היתרונות והחסרונות של איטום בהתזה?

כמו לכל דבר, גם לאיטום בהתזה יש יתרונות וחסרונות. החסרונות של איטום בהתזה הם שאיטום בהתזה אינו נותן מענה כאשר מדובר בבעיה נקודתית, מה שאומר שאם אתם מתמודדים עם נזילה קטנה בקיר, זו לא תהיה הטכניקה המתאימה. איטום בהתזה גם לא מתאים לקירות אבן או קירות עם אריחים, כאשר זמן הייבוש של שיטת איטום זו ארוכה יחסית ואורכת כ- 24 שעות, שזהו גם דבר שצריך לקחת בחשבון כאשר בוחרים את פתרון האיטום המתאים.

כמובן שיש גם יתרונות. איטום בהתזה זו טכניקת איטום מהירה ויעילה אשר מאפשרת לכסות שטחים גדולים תוך זמן קצר. מה גם שאין צורך לחמם רכיבים או לעשות פעולות נוספות מלבד התזה בפועל, גם אם בוחרים להשתמש בשני רכיבים. לעומת שיטות איטום אחרות, לא צריך הרבה כוח אדם כדי לבצע איטום בהתזה, לעיתים אפשר להסתמך על קבלן איטום אחד. לבסוף, העובדה שמתיזים את החומר מאפשרת לקבלן להגיע גם למקומות מעט פחות נגישים שלא פשוט להגיע אליהם בדרכים אחרות. 

מה המחירים?

המחירים של שיטת איטום זו מושפעים מגורמים שונים ביניהם, כמות חומר האיטום שבהם נעשה שימוש, מורכבות והיקף העבודה, סוג החומר בו משתמשים, מספר העובדים, התמחור של הקבלן עבור שעת העבודה ועוד. הצעת המחיר שתקבלו צריכה לכלול את כל הפרמטרים הללו ואחרים, ולהיות מפורטת כדי שתבינו על מה בדיוק אתם משלמים. מעבר לכך, ישנם קבלנים אשר משתמשים בסנפלינג לאיטום קירות חיצוניים בהתזה, במקרה הזה, התמחור עבור העבודה יעלה בהתאם. 

בכל מקרה, כאשר מבצעים איטום בהתזה יש לפנות לקבלן מורשה ובעל כל האישורים והרישיונות הדרושים. קבלן מורשה בעל ניסיון, יוכל לבצע את עבודת האיטום על הצד הטוב ביותר, לבחור חומרי איטום מתאימים ואיכותיים ולספק פתרון שיחזיק מעמד לאורך שנים.

עבודות איטום בניינים

תוכן עניינים

מרום שיקום ואיטום מבנים דילוג לתוכן